شکایت سازمان زندان‌ها؛ احضار احمدرضا حائری، فعال حقوق بشر، به دادسرای رسیدگی به جرایم رایانه‌ای

۷ آبان ۱۴۰۰ -احمدرضا حائری زندانی سیاسی پیشین و فعال حقوق بشر، در توییتر خود نوشت با شکایت سازمان زندان‌های ایران باید ظرف پنج روز به دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم رایانه‌ای مراجعه کند.

بنابر اطلاعاتی که آقای حائری در صفحه توییتر خود منتشر کرده، سازمان زندان‌ها در شکایت خود او را به «نشر اکاذیب، افترا و نسبت‌های توهین‌آمیز» متهم کرده است. آقای حائری از مدت‌ها قبل در توییتر خود از نقض حقوق بشر در زندان‌های ایران و وضعیت زندانیان سیاسی می‌نویسد. با در نظر گرفتن شاکی پرونده و اتهامات انتسابی، به نظر می‌رسد دلیل احضار او، فعالیت پیرامون وضعیت زندان‌ها و زندانیان سیاسی بوده باشد. 

اجرای حکم شلاق و زندان؛ جزییاتی از پرونده پیشین

در تاریخ چهارم مرداد ۱۳۹۹، احمدرضا حائری به دادسرای مقدس رفت و سپس برای اجرای حکم بازداشت شد. در ابتدا حکم ۷۴ ضربه شلاق او در یکی از شعب اجرای احکام دادسرای اوین اجرا و سپس برای تحمل حبس به زندان تهران بزرگ منتقل شد. 

این پرونده مربوط به واقعه «پنج‌شنبه سیاه اوین» بود. این عبارت به حمله ماموران زندان در فروردین ۹۳ به زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین اشاره دارد. در این حمله بسیاری از زندانیان آسیب جسمی دیدند. برخی از زندانیان به انفرادی منتقل و برخی نیز از درمان محروم شدند. این حمله به واکنش‌های مختلفی از سوی حکومت ایران و گروه‌های مخالف منجر شد. پس از این حمله بود که زندانیان سیاسی به مرور از این بند به بندها یا زندان‌های دیگر منتقل شدند و به مرور بند ۳۵۰ خالی از زندانیان سیاسی شد. 

احمدرضا حائری که برادرش سعید حائری نیز از جمله زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ بود، به دلیل پیگیری و اعتراض به ضرب‌وجرح زندانیان سیاسی، در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۹۳ از سوی قرارگاه ثارالله بازداشت و پس از پایان مراحل بازجویی با قید ضمانت آزاد شد. 

در سال ۹۳، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، چند متهم این پرونده را بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به زندان محکوم کرد. این حکم معقابا توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تهران به ریاست قاضی زرگر عینا تایید شد. پس از آن آقای حائری درخواست اعاده دادرسی داد که در نتیجه حکم در دیوان عالی نقض و پرونده به شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر تهران ارجاع شد. در سال ۹۹ شعبه مذکور به ریاست قاضی بابایی اتهام پرونده را به «اخلال در نظم عمومی» تغییر داد و در نهایت حکم شش ماه زندان و ۷۴ ضربه شلاق برای او صادر شد. 

آقای حائری در تاریخ ۱۷ مهر ۱۳۹۹ به صورت مشروط از زندان تهران بزرگ آزاد  شد.